Bouwinvest koopt intramurale zorgvoorziening Dalfsen

Bouwinvest koopt intramurale zorgvoorziening Dalfsen

Rosengaarde-bestuurder Margot Seip (foto) is blij met deze vastgoedinvestering door Bouwinvest: "Wij zijn nu in staat ons volop te focussen op het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg."

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft een zorggebouw gekocht in Dalfsen. Het nog te bouwen complex is gekocht van Kuiper Ontwikkeling en gaat bestaan uit 80 zorgwoningen, waar zwaardere zorg zal worden verleend door Rosengaerde.

Het nieuwbouwproject ligt in de wijk Oosterdalfsen, niet ver van het dorpscentrum van Dalfsen en op 10 kilometer afstand van Zwolle. Het gebouw zal bovengemiddeld duurzaam worden opgeleverd. Het voldoet daarmee aan de doelstellingen van het fonds om in 2045 Paris Proof te zijn, wat betekent dat het bijna energieneutraal zal zijn.

Kerntaak

“Doordat Bouwinvest verantwoordelijk is voor de vastgoedinvesteringen en -risico’s, kunnen wij ons volledig richten op onze kerntaak: het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg”, zegt Rosengaerde-Bestuurder Margot Seip.

Zelfstandig thuis wonen

Volgens Helma Spuls directeur van het bouwfonds zorgt de nadruk op zelfstandig thuis wonen ontvangen van de overheid ervoor dat er beperkt intramurale zorgvoorzieningen worden gebouwd. “Dat maakte het een hele mooie kans voor het fonds om dit project aan te kopen. Het aankoopbeleid van het fonds richt zich onder andere op intramurale ouderenzorg, omdat deze vorm van zorg hard nodig is en tegelijkertijd schaars is geworden.”

Delen:

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven